Luis von Ahn: Massive-scale online collaboration

TED изобилува со видеа за најразлични идеи, проекти, достигнувања и што уште не, но проектот на Luis von Ahn во моменов кога прв пат го гледав ми остави значителен впечаток. Помина доста време од неговото објавување но сепак заслужува да го споделам уште еднаш.

Before the Internet, coordinating more than 100,000 people, let alone paying them, was essentially impossible. But now with the Internet, I’ve just shown you a project where we’ve gotten 750 million people to help us digitize human knowledge

Сигурен сум дека сега ќе сакате да научите некој јазик повеќе и да помогнете да се преведе цел интернет бесплатно. Duolingo!

Објавено од alifaan

Димитар Крстевски, студент @ finki.ukim.mk | CCNA & CCNA Security | NetAcad амбасадор | Arch корисник | страст за дизајнирање, развивање и конфигурирање компјутерски мрежи